Oldalak

2011. július 5., kedd

Júniusban történt



Megtörtént a szokásos testsúlymérés. Többen súlygyarapodást, mások- kevesebben- némi fogyást észleltek. Bár próbálunk vigyázni, de tudomásul vesszük, hogy mindkettő a korral is jár. Az időváltozások alkalmával van, hogy vérnyomásunk is megbokrosodik. Klárika ilyenkor méri soron kívül is, és segít eldönteni, hogy ki ihat kávét és kinek nem ajánlott.
Dr. Somogyi Zsuzsanna megtartotta a nyári szünet előtti utolsó előadását a vegetatív idegrendszerrel kapcsolatban. Ez az a területe egészségünknek, amelyet legkevésbé tudunk befolyásolni.
A nagy közös kézműves foglalkozáson nagy lelkesedéssel kezdtünk hozzá a kitűző készítéshez, a klub nevének megfelelően szivárványos anyagból. Ez a selyem anyag azonban nem akart engedelmeskedni öreg kezeinknek, így alább hagyott alkotó kedvünk.
A Pünkösdi ünnepkörrel kapcsolatos beszélgetéssel töltöttük az egyik délelőttöt. Elemeztük a népszokás eredetét /Győriné Icu vallási oldalról magyarázta el, Vikor Ilonka pedig a népszokásokat/ és meséltünk az otthoni szokásokról, élményekről. A Pünkösdi király és királynőválasztás ezúttal elmaradt.
A legutóbbi Bingó partik királynői Borbélyné Icuka és Farkasné Magdika lettek.
Elkészültek a fényképek Zanáné Mártika jóvoltából a Mohácsi kirándulásról, melyet szívesen nézegetünk visszaemlékezve a szép élményekre.
Az „Esély napja” alkalmából a főtéren zajló rendezvénysorozaton előadtuk a „Banyatánc”- ot nagy sikerrel. A legjobb az benne, hogy mi is élveztük. Már a nagy körnél bejött a taps is. Más klubok is értékes, szép produkciókkal szórakoztatták a közönséget.
Hetek óta hiányzik a mi Gizikénk /Skultétiné/ és sajnos még további kezelések várnak rá. Jobbulást kívánunk Gizike! Veled vagyunk gondolatban.
Klubvezető Icukánk minden eddiginél következetesebben tartja a programban tervezetteket, mert úgy hallottuk, az a szóbeszéd járja, hogy csak kártyázás van a klubban. Ez pedig nem így van, mert aki aktívan részt vesz a klubéletben, az néha már azt gondolja, hogy jó lenne egy kicsit kevesebb nagy közös program, és helyben is be van osztva az időnk, mintha a munkahelyünk lenne. Mi a klubba úgy jövünk, mint második otthonunkba, ahol néha lazítunk is. Mindenkinek van lehetősége adottságainak megfelelően részt venni a klubéletben.                  

                                                                                                                            Gyenes Márta

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hiányzik A Skultétiné Gizikénk.Gyors gyógyulást és mielőbbi visszatérést kívánunk neki!Mindannyian