Oldalak

2011. július 19., kedd

Események

Július- a forró nyár

A júliusi jeles napok többnyire az aratáshoz kapcsolódnak, melyekhez népi mondások és bölcsességek is kapcsolódnak.
Vannak jeles névnapok: Emese és Csaba, nagy elődeink névnapja, de ki nem hagyhatom, hogy klubtagjaink közül Annák, Márták és Magdolnák is ünneplik névnapjukat ebben a hónapban.

A Lukács Optika kijött klubunkba és ingyenes szemvizsgálatot tartott, melyen tagságunk zöme részt vett. Alapos vizsgálatot végeztek és részletesen ismertették a tennivalókat. Néhány klubtagunknak rövidesen kész is lett a szemüvege.

Rendszeresen tornázunk, és érezhetően könnyebben mozognak berozsdásodott ízületeink. Ha fáj is erőltetjük, mert tudjuk, hogy a mozgás az élet alapja.

Agyunk frissítése érdekében próbálkoztunk a bal kézzel írni és rajzolni. Mondanom sem kell, hogy csupa „remekmű” született. Jókat nevettünk magunkon, de rájöttünk, hogy szorult helyzetben így is lehet élni és dolgozni. Érdemes gyakorolni!

Kosarat fontunk régi reklám újságokból. A Platán Otthon lakóinak kosarait láttuk az ESÉLY napján és kedvet kaptunk a próbálkozáshoz. A Platán Otthon kedves gondozónője Sacika tanított meg bennünket a részletekre. További kosarak készítése van folyamatban, most már próbáljuk variálni a különböző formákat is.

Vikor Ilonka a hónap szülötteiről tartotta meg szokásos előadását, különösen kiemelve Móra Ferenc életét és munkásságát. Ő példa arra is, hogy nehéz körülmények között is lehet előre haladni megfelelő szorgalommal.

A szokásos cserebere nap is megrendezésre került. Alig várjuk, hogy kire, melyik darab illik. Próbálunk és segítünk egymásnak a helyes döntés meghozatalában.

„ Tyúkparti” volt Felső-széktón Ország Sándor és Rádi Marika csodálatos kertes házának filagóriája alatt. 21 fő vett részt- sajnos néhányan egészségügyi és egyéb problémák miatt nem tudtak eljönni. Nagyon jól éreztük magunkat a szép környezetben és a kedves vendéglátás során.
Marika specialitása: a Palóc leves már nagy sikert aratott, de a 10 tyúkból bográcsban főtt pörkölt tésztával és kovászos uborkával fenomenális volt. Sütemények és kávé követte az ebédet, melyet pici borral öblítettünk le.
Muszáj megemlíteni az ebéd előtti korty pálinkát, mert Sándor nagy hozzáértéséről tesz tanúbizonyságot a minősége.
Nótáztunk, mókáztunk. Még azok is hangosan nevettek, akiket egyébként ritkán hallunk kacagni. Köszönjük Sándor, köszönjük Marika!

Gyenes Márta

Nincsenek megjegyzések: