Oldalak

2012. június 1., péntek

Májusi Szivárvány


MÁJUSI SZIVÁRVÁNY

           A hosszú hétvégének utolsó napja volt május.1.   A munka ünnepe, mely alkalomból néhányan kilátogattunk a Benkó domb melletti városi majálisra.
Majális= kajál is, piál is! Azonban a nagy hőség miatt az első séta után jobbnak láttuk hazamenni a hűvös szobába. Hiába: öreg lányoknak nem való már a május! Azért láttuk a felvonulást: a gólyalábasokat, néptáncosokat, a zenészek és a közönség vonulását.

            Kézműves nap volt a Kápolna utcában. Üvegeket fontunk be műanyag hálóval /mivel a rafiás technika nagyon nehéznek bizonyult/ és díszítettük virágokkal, levelekkel, termésekkel. Dísznek jók, csak nem használhatóak.

            Anyák napi ünnepség került megrendezésre, melyen a Zrínyi Általános Iskola tanulói adtak nagyon színvonalas műsort. Rövid időn belül előkerültek a zsebkendők, ki az unokájára, ki pedig a temetőben pihenő édesanyjára gondolt a hallottak hatására,
Kedves kis emléklapot kaptunk a kicsiktől és szép Petúniákat az Ellátó Központtól.
Közülünk Borbélyné Icuka, Pintér Ignác és Szabó István mondott verset, majd beszélgetés következett sütemény és üdítő mellett.








            Dr. Somogyi Zsuzsanna egészségügyi előadását hallgattuk nagy érdeklődéssel, melyet a szokásos közérthető nyelven adott elő a nyárra való felkészülésünkről, immunrendszerünk és bőrünk védelméről, a nyár egyéb leselkedő veszélyeiről.
Egészségünkkel kapcsolatban egy bölcs tanács / csak tudjuk alkalmazni!/:
A legjobb orvosok
 – dr. elégedettség
        dr. higgadtság és
        dr. jó kedély.
Shakespeare szerint:” Ha már segíteni nincs mód a bajon,
                                    adj túl minden keserves sóhajon.
                                   Ki azon jajgat, ami már megesett,
                                   a régi bajhoz újakat keresett.”
Ez is megszívlelendő, bár könnyebb mondani, mint betartani.

Megköszöntöttük Skultétiné Gizikét is névnapja alkalmából:







            Dsida Jenő születés napjára verseivel emlékeztünk. Csodálatos, hogy a fiatalon elhunyt költő milyen mély átérzéssel tudott írni az időseket érintő élet helyzetekről. A hulló hajszálak  elégiája című versében így ír:” Ifjak vagyunk, élünk, verekszünk
                                    s- nem segít  orvos- megöregszünk.
                                    Ó be szomorú, jaj be félek!
                                    Vigasztalj verssel, örök lélek,
                                    életen túlnéző mesékkel,
                                    bizarr, bolondos bölcsességgel.”

            A dalos kuckó keretében készültünk a tavaszi dalok versenyére a „szerelmes rózsák” című összeállítással. Úgy érezzük, hogy  lehetőségeinkhez képest jól felkészültünk / hiszen Vikor Ilonka mellett Kormosné Pannika is ügyesen , vezette a kórust a gyakorlások során /, megtettünk mindent, ami tőlünk tellett. A zsűri a legszerelmesebb dalcsokornak minősítette a produkciónkat.



            Zsíros kenyér parti volt Farkasné Magdika születésnapján. Ki kenyeret, ki zsírt vagy lila hagymát hozott, de voltak finom sütemények is. Előre kialkudtuk Sebestyénné Icuka überelhetetlen almás pitéjét. A jó hangulatú délelőttön még a héjában főtt krumpli is előkerült Rádi Marika csomagjából. Egy szóval= nosztalgiáztunk egy kicsit.









            Megkezdődött a vissza számlálás a kirándulás előtt. Várjuk a 4 napos  Észak-Dunántúli utat és kezdjük összekészíteni a szükséges dolgokat, de legalábbis összeírni, hogy nehogy itthon maradjon valami fontos dolog, hiszen ebben a korban már több minden nélkülözhetetlen a mindennapok során. Reméljük, hogy jó lesz.

                                                                                  Gyenes Márta
                                  
            

Nincsenek megjegyzések: