Oldalak

2014. április 30., szerda

Áprilisban történt

Szép számmal vettünk részt a nagyközös kézműves foglalkozáson, melyen papírfonatból készítettünk koszorút. Nagy örömmel elevenítettük fel újra a tanultakat, és el is készítettünk egy-egy darabot, amire már csak a festés és a díszítés vár.
A hetényegyházi szavalóversenyen Vikor Ilona képviselte klubunkat, és ő készült a Szent Család Plébánián megrendezett költészet napi vetélkedőre is. A kötelező és a szabadon választott verset kitűnően előadta, lélegzetvisszafojtva figyeltük a vers mondását, a végén pedig nagy tapssal jutalmaztuk. A helyezéseket a háromtagú zsűri állapította meg, mely eredményeként Vikor Ilona a 6. helyezést érte el, amihez gratulálunk.

Szívesen hallgattuk Dr Somogyi Zsuzsanna tanulságos előadását az érelmeszesedésről. A következő alkalommal pedig a vénás és nyirokkeringésről lesz szó.
Minden hónapban megrendezésre kerül a Magyar ország nagyjairól szóló előadás, mely a hónap szülötteit mutatja be, ezen kívül részt veszünk a bingó partin, a csere- bere napon. Egyre több klubtag veszi igénybe a 9 órakor kezdődő egészségmegőrző tornát, melyet új gyakorlatokkal próbálunk változatossá tenni.
Szent György napjára sárkányfestést terveztünk, amit meg is valósítottunk. Gyönyörű művek születtek.
Ki filccel, ki színes ceruzával színezte a gonosz sárkányt, a végeredmény azonban mindkét esetben csodálatos lett.
A hónap csendesebb napjai felkészüléssel teltek el. Készülődés a húsvétra, a tavaszi dalok versenyére, a Margaréta Otthon által szervezett Fényes Szabolcs zenei vetélkedőre.
A következő hónapban több kézműves napot tervezünk, hiszen ötletekben nincs hiány, csak a megvalósítás nehézkes, az idő szűkössége miatt.


                                                                                                                      Szabó István

Nincsenek megjegyzések: