Oldalak

2013. október 15., kedd

Szeptember

„Itt a szép szeptember,
Vége már a nyárnak,
Költözködő kedve támadt
A fecske madárnak.”
…szólt a dal gyermekeink ajkán ilyentájt.
Meg így is kezdtek versikét, amit mi nyugdíjasok folytattunk:
„Almát, körtét, szilvát, szőlőt hoz szeptember, nekünk sok új programot, tudja minden ember.”
Kezdtük a lecsófőző versennyel, amit hagyományosan a Platán Otthon ligetében tartottunk meg. A kellemes, fás környezetben volt hely a 11 bogrács felállítására, a vendégek elhelyezkedésére. Míg főtt a változatos finomság kitöltöttünk egy „lecsós tesztet.” meghallgattuk nyugdíjas társaink műsorát. Volt ott kórus, vidám versek, és kabaré. Aztán pihenésképp leültünk az asztalunkhoz: beszélgettünk, kártyáztunk, sétáltunk is más üstök felé, szimatoltuk merről jönnek ínycsiklandó illatok.

A kész lecsót 4 tagú zsűri bírálta „végig kóstolással.”: Remélem jól is laktak ez alatt! Majd mi is megettük a részünket, amit ügyes „örökös” szakácsnőnk osztott szét. Ebéd után a zsűri értékelését hallgattuk meg. A mi lecsónk volt a „LEGÍZLETESEBB”. Még egy kicsit szórakoztunk, volt aki táncra perdült az Otthon zenestúdiójának hangjára.
Ezen a napon elköszöntünk Bognárné Ilonka nénitől is, aki a közeljövőben kiköltözik a lányához Svédországba. Emlékül egy szépen bekeretezett csoportképet adtunk, hiszen ott a messzi távolban is érezheti úgy, hogy közöttünk van, ha rápillant a képre.















Szavaló versenyt hirdetett a Toll és ecset alapítvány „Nemzetem, édes hazám” címmel az Erdei Ferenc Kulturális és Konferencia Központban.
Ezen a megmérettetésen Vikor Ilona vett részt (6 lelkes kísérővel). Helyezést ugyan nem ért el, de az 57 ponttal az élmezőnyben végzett.
Klubon belül is változatos programok várnak bennünket, ezért is érdemes ide bejárni.
Közös rendezvény lesz még Hetényegyházán a „Szerelmes dalok” versenye szeptember 26.-án. Erről majd a következő hónapban számolunk be.
Addig is nagyon jó erőt, egészséget kíván minden szépkorú társának a jelenlegi krónikás: Vikor Ilona


Nincsenek megjegyzések: