Oldalak

2013. április 28., vasárnap

Bolondos április




A húsvéti időszakot követően nem győztük kipihenni a kézműveskedéssel telt napokat. Mivel kéznél volt a varrógép, mindenféle figurát varrtunk: fekete macskát, fehéret, szürkét, színes nyuszikákat, tarka-barka virágokat. 


Készültek a húsvéti ajtódíszek, és nem utolsó sorban a dekupázs technikával készített tojások. Az új antikolós technika sajnos nem sikerült, pedig ezzel akartuk lenyűgözni a Hetényben megrendezésre került tojásfestő verseny zsűri tagjait. Majd rájövünk a technika csínjára – bínjára, és jövőre már ezzel kápráztatjuk el a locsolkodó férfi klubtagjainkat.
Az idén nagyon szép versikékkel és illatos kölnivel kedveskedtek, mi pedig csoki tojással köszöntük meg a locsolkodást.
Április első hetében kézműves foglalkozás keretében tortapapírból készítettünk tavaszi kosárkát. A színes csipkébe foglalt cserepes virág csodálatos színfoltja a klubszobának.





Ezt a tavaszi színkavalkádot egészítettük ki a növények friss zöld színével. Csíráztattunk búzát és mustármagot a Győriné Icu természet gyógyászati napján. Kíváncsian várjuk a csírák gyógyító erejét.
A Hetényben megrendezett Szépkorúak VII. szavalóversenyén klubunkat Hochmon Jenőné Petőfi Sándor: A magyar nemes című versével képviselte szép sikerrel, ahol a zsűri kiemelte az előadó humoros előadás módját.
Szeretjük a beszélgetős napokat, ahol kötetlen eszmecsere folyik a klub tagjai között. Ez alkalommal a „Boldog hétfőt!” felkiáltás adta a beszélgetés kiinduló pontját. A délelőtt nagyon jól sikerült, vicces történetek, vidám kívánságok, játékos beszólások fűszerezték a komoly mondanivalót, azt, hogy ami az agyban dől el, arról csakis mi tehetünk. Eldönthetjük, hogy egy „fújdeutálomhétfőt” érzéssel vágunk–e neki a napnak, vagy haladunk a jóllét felé.
Igyekeztünk meglátni a szépet, örültünk a jó dolgoknak, még ha aprónak tűnnek is, és sok kicsi sokra megy alapon begyűjtögettük a kellemes élményeket.
A hónap közepe tájától újra fellángolt a kézműves szenvedélyünk, ismét elkezdtük a varrogatást. A nyuszikák készítését felváltotta a Helló Kitti, a virágok, a babák, és az újfajta szabásminta alapján készített macskák arzenálja.



Közben folytak a nagy beszélgetések hazánk és a nagyvilág dolgairól, a család szerepéről, a barátság erejéről.
A kártya azért a programok között a fő helyen szerepelt ebben a hónapban is, de csak a magyar kártya. E játék nagymestere Kató néni, aki naponta irányítja a kis csapatát, ügyelve arra, hogy szabálytalanság ne történjen.

                                                                                                          Szabó Istvánné

Nincsenek megjegyzések: