Oldalak

2013. január 14., hétfő

Az év utolsó embere - December



           
Még november végi program volt, de meg kell emlékezni arról a nagytemplomban rendezett koncertről, melyet az idősek számára szervezett a város vezetése és az Idősgondozó Szolgálat. Színvonalas program volt neves előadókkal. Köszönjük a szervezőknek és a szponzoroknak, hogy ilyen műsort is láthattunk és hallhattunk.
         Megint eltelt egy év és ezt már az is jelzi, hogy a szokásostól eltérő, ünnepi hangulatot árasztó havi klubprogramot kaptunk. Lélekben, de tettekben is készülődünk az ünnepekre, hogy minél meghittebb legyen.
         A nagy közös kézműves napon papírból kivágott balerinát készítettünk és gyönyörködtünk kecses mozdulatában és csipkés ruhácskájában. Aztán a mi klubunkban tovább próbálkoztunk még szebb motívumokkal díszíteni a szoknyáját- sikerrel. Ahogy a csillárra felakasztva lebeg a levegő áramlása következtében, azt megunhatatlan nézegetni.
         Részt vettünk a „Nyitnikék” klubban a karácsonyi vásáron. Saját készítésű díszeket, apró tárgyakat árultunk. Igazi kirakodó vásár volt, a méztől a ruhaneműn át a mangalica kolbászig mindent lehetett kapni. Lassan indult az üzlet, de végül mégis sikerült egy kis bevételre szert tenni, amely a közös kasszát gyarapítja.
         Megjött a klubba a Télapó! Mint a gyerekek úgy örültünk neki. Ő is köszöntött minket, mi is Őt. Oda-vissza verseltünk, és persze nem maradhatott el a „Hull a pelyhes...” sem. Kaptunk egy-egy mikulást (nagyobbat, mint amit remélni mertünk), mindenesetre az élmény volt jelentős. A Télapónkat jól ismerjük, hisz sok éve jár már hozzánk, de amikor nem Télapó, akkor is nagyon kedves és segítőkész a mi Zsuzsikánk.
         Mikulás ünnepség volt a Platán Otthonban is. A 10 klub közül a mi csapatunk (Vikor Ilonka, Pintérné Rózsika, a Szabó házaspár, Golovicsné Icuka) derekasan állták a sokrétű, izgalmas versenyt és a 3. helyezést érték el. Büszkék vagyunk rájuk.
          Vikor Ilonka megtartotta szokásos előadását Magyarország nagyjairól, kiemelve Vörösmarty Mihály és Kodály Zoltán életét és munkásságát. Amikor elénekeltük a Szózatot többünk szemébe könny szökött, hiszen a modern 21. században is aktuális a nehéz gazdasági és durvuló emberi viszonyok között. Hogy „hozz reá víg esztendőt”. Ez persze rajtunk is múlik, hogy szűkebb környezetünkben hogyan viszonyulunk egymáshoz.
         Közben készülődünk a karácsonyi ünnepsége, dekoráljuk a klubhelyiséget saját készítésű kézműves munkáinkkal, várjuk a Zrínyi Általános Iskola tanulóinak műsorát és a meglepi ebédet, mellyel egybekötve köszöntjük Domjánné Etelkánkat, a Jánost és Istvánokat.
Mindenkinek békés, szép ünnepet, boldog újévet és jó egészséget kívánok:
                                                                                                      Gyenes Márta



















1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Sok kellemes élmény ért bennünket az utóbbi hónapokban. Az új esztendőre is ezt kívánom mindenkinek és persze minél jobb egészséget:Márti