Oldalak

2012. október 4., csütörtök

Ősz elő Szivárvány módra

            Jól kezdődött a szeptember nálunk. A 2 Rozáliánkat köszöntöttük több verssel és nagy szeretettel névnapjukon. A sok finomság a versek mellett jó kedvre derített bennünket, melyre egy kis árnyék vetült, ugyanis Csépesné Piroska elköszönni jött be a klubba, mivel 51 év után visszaköltözik szülő falujába: Tószegre. Ezzel a kis versikével búcsúztunk el Tőle:

Isten véled édes Piroskám!
Gondolunk majd mi is sokat Rád.
Várnánk mi még szíves örömest,
Hiába már, ez most másként lesz.

Szelíd hangod hiányozni fog,
Neked pedig biztos így lesz jobb.
Túl kell élnünk a válást vidáman.
Minden jót és szépet kívánva.

Lecsófesztivál volt a Platán Otthon szép kertjében. A nagyon kellemes időben jól összejött a csapat, de sajnos a lecsó nótánkat Vikor Ilonka nélkül kellett előadni. Szerencsére Berta Terike besegített a jó erős hangjával. Rádi Marika és Ország Sándor megfőzte a „legkülönlegesebb” címet elnyert lecsót, mely valóban sokunk számára abszolút újdonság volt: pulyka comb kockákkal készült és tészta volt hozzá a köret. Nagyon finom volt. Így összességében elmondhatjuk, hogy jó napunk volt.
Mária napot tartottunk. 3 Máriánkat a következő versikével és szép virággal köszöntöttük:
Kedves Máriák!
Kis- és nagy – remélem- boldog asszonyok!
A megváltó anyjaként tekintünk reátok.
Mikor segítség kell, számíthatunk rátok.
Füredi Marika fiát fuvarozni hívja,
Vargáné Marika az árak tudója.
Rádi Marika gyakran főz nekünk,
Mit mindannyian szépen köszönünk.
A továbbiakra is kívánunk nektek jó egészséget és boldog életet. 
A civil korzón lévő kézimunka kiállításon Szabóné Pannika, Pintér Ignác és Hochmonné Erzsike vett részt szép kézimunkáikkal. Délután a Széchenyi városi napokon léptünk fel a Nox Tűztánc zenéjére, melyet látványosnak és színvonalasnak ítélt meg a közönség.
A Hetényegyházán megrendezett „katonadalok” versenyén is részt vettünk és elnyertük a „leghuszárosabb” dalokat éneklő csoport címet.
A huszárokat a 6 idős hölgy mellett Ignác bácsi képviselte.
Győri Istvánné újabb egészségügyi tanácsokkal látott el bennünket. Nem is gondoltuk, hogy a diófa levél mennyi betegség megelőzésére és kezelésére alkalmas. Leginkább javasolt a kerti fákról begyűjteni.
Nagy élmény volt e hónap zárásaként a Marosvásárhelyről érkezett nyugdíjas csoport vendéglátása. Barátságok szövődtek, melyeket reméljük a viszont látogatással sikerül majd elmélyítenünk.

Gyenes Márta

Nincsenek megjegyzések: