Oldalak

2012. szeptember 20., csütörtök

Kánikulában Szivárvány?




            Igen! Mi szép korúak átéltünk már fiatal korunkban is kánikulát, így a Szivárvány klub tagjai nem riadtak vissza a melegtől sem. Alkalmazkodunk a körülményekhez, vigyázunk magunkra és egymásra, de nem zárkózunk be a sötét szobába, mert a napi program megéri a kis áldozatot, sőt: van miért felkelni, felöltözni és kimozdulni.
            Mint minden hónapban, most is volt testsúly és vérnyomásmérés. A melegnek tulajdonítottuk, hogy szinte mindenkinek alacsonyabb volt a vérnyomása a szokásosnál.
            Kollektív fagyizást rendeztünk a főtéren. A délelőtti melegben kellemes hűvösön üldögélve fagyiztunk a Szabadság téri Fodor cukrászda teraszán. Van ennél jobb fagyi is a városban, de nosztalgiáztunk, felemlegettük fiatal korunkat.
            Egyik beszélgetés alkalmával szóba került az, hogy régen az asszonyok köténye sok mindent eltakart. Ez adta az ötletet, hogy csináljunk egy olyan napot, amikor mindenki kötényt hoz, tesz valamit a zsebébe és elmeséli vele kapcsolatos élményeit. Kötényt ugyan nem hozott mindenki, de sztorija mindenkinek volt, elsősorban a főzéshez, de egyéb élményekhez kapcsolódóan is.
Emlékeztünk, mivel egyre inkább igaz az, hogy múltunk és jelenünk van, de jövőnket csak rövidtávra tervezzük.
            Közös név és születésnapi ebéden voltunk a Viktória régi nevén Vén diófa étteremben 28-an. Finom gyümölcsleves, rántott hús burgonyával és desszertként gofri volt puncs pudinggal. Kellemesen éreztük magunkat a szép környezetben és élveztük, hogy kiszolgálnak bennünket és ez alkalommal Rádi Marikáéknak sem kellett a forró bogrács mellett dolgozniuk, nekünk pedig nem kellett ebéd után mosogatnunk! De jók is néha az ilyen napok!!!!!
                                                                                                                      Gyenes Márta

Nincsenek megjegyzések: