Oldalak

2011. október 14., péntek

Őszi szivárvány

                                              
            A nyári szünet után először tartott Kis János lelkész istentiszteletet klubunkban. A biblia fokozottabb megismerésére hívott bennünket a Református Gimnáziumban tartandó vetélkedőre, ahol nagyszülők unokáikkal vesznek részt ezzel is közelebb hozva egymáshoz a különböző korosztályokat. Közösen imádkoztunk Márkiné Erzsike gyógyulásáért, mivel súlyos betegen fekszik a kórházban és szeretne csak legalább annyira felépülni, hogy otthon el tudja magát látni. Megszerveztük folyamatos látogatását, melynek nagyon örült és reménykedünk, hogy ezzel is hozzájárulunk gyógyulásához.
             Szenes Iván emlékdélelőtt került megrendezésre a Margaréta Otthonban, ahol nagy sikerrel lépett föl Szabó Géza klubtársunk és a 6 fős csapatunk a 2. dik helyezést érte el a Szenes Iván életéről szóló vetélkedőn.
             A Szüreti dalok versenyét Hetényegyházán rendezték meg a hagyományoknak megfelelően. Színvonalas rendezvény volt, telt házzal és komoly produkciókkal. A mi előadásunkról a zsűrinek az volt a véleménye, hogy:”érdemes még gyakorolnunk”. Mi úgy érezzük, hogy a lehetőségeinkhez képest ezt tudjuk nyújtani.

            A szép októberi nyárban szeretettel fogadtuk a Városföldi vendégeket, helyszűke miatt a Nyitnikék klub szép nagy termében. Mindenki tette a dolgát és úgy érezzük, hogy sikerült egy jó hangulatú, értékes találkozót összehozni. Láthatóan ők is jól érezték magukat. Örültek az üdvözlésükre általam írt, Vikor Ilonkával és Szabó Gézával elénekelt kis köszöntőnek. Elénekeltük a bordalokat és Vikor Ilonka mondott el egy érdekes történetet a ledér asszonyságról.
Ők is énekeltek hasonló őszi dalokat, verseket mondtak és egy humoros jelenetet adtak elő nagy derültséget okozva, melyet a banyatáncunk követett.
Ettünk, ittunk /üdítőt és mustot/, nótáztunk, beszélgettünk. Hamar eltelt a nap, pedig főleg ha zene is lett volna talán estig is tartott volna, mivel a vendégeknek táncolhatnékuk is volt.
Köszönjük a „Nyitnikék” klubnak a szép helyet, klubtársainknak a finom ebédet, a sok finom süteményt és bor helyett a mustot.

            Az „idősek hete” alkalmából Zagyva László tartott Színvonalas előadást a lelki egészséggel kapcsolatos tudnivalókról. Nagy igazság az, hogy az embernek jobb a fizikai egészsége és hangulata, ha közösségben van, és nem rágódik egyedül otthon a problémáin.
            Ki- mit-tud? Volt a 3.-dik idősek heti program. 13 fő nevezett be vers, ének és egyéb kategóriákban. Az első helyezettek: ének-Berta Terézia, vers- Varga Jánosné, egyéb-Pintér Ignácné. A humoros jelenetben nagyon ügyes volt Szabó István.
Jól éreztük magunkat, színes műsor kerekedett ki, melyet a zsűri tagjai: Fazekasné Kis Ilona és Gréczi Ákos is pozitívan értékelt. Sok értékes tehetség van klubtársainkban, érdemes lesz fokozni az aktivitást.
            Az idősek hete programot a közös névnappal zártuk, ahol a legaktuálisabb névnapos Berta Terike volt. A hangulatunkat egy rossz hír lehűtötte: meghalt Márkiné Erzsike! Imát mondtunk lelki üdvéért és csendben megebédeltünk.                                                                                                                                                                                                                                      Gyenes Márta

Nincsenek megjegyzések: