Oldalak

2011. augusztus 16., kedd

Nyár a Szivárvány klubban

A nyár az utazások, kirándulások időszaka. Mi egy virtuális kiránduláson vettünk részt Nagy János klubtársunk úti élmény beszámolója segítségével, melyet a kétszeri Tunéziai kirándulásáról tartott.
Élményeit jókedvűen felidézve, fényképekkel illusztrálva mesélte el és mi csodálattal hallgattuk. Nem az utazást „irigyeltük”, hanem a bátorságát, optimizmusát, mely példa lehet mindannyiunk számára, hiszen ez az autó balesetben egyik lábát elvesztett ember egészségeseket meghaladó módon él, aktívan és jó hangulatban. Gratulálunk!

Júliusban „tartsd az agyad fiatalon” jelszóval elhatároztuk, hogy megkezdjük a jelbeszéd tanulását. Naponta 3 betűt tanulunk és gyakoroljuk a szavak elmutogatását, egymás kezéről való leolvasását. Ujjtornának is nagyon jó és szinkronba kell hozni az agyunkat az ujjainkkal, mely egyáltalán nem könnyű, de élvezettel csináljuk, és közben jókat nevetünk.

Szorgalmasan írjuk és olvassuk a blogunkat. Sok képet felraktunk a klubban történtekről és időnként megnézegetjük őket. Reméljük, hogy egyre több látogatója lesz blogunknak, és egyre többen írnak bejegyzést.
Anna napot tartottunk Szabóné és Kormosné Pannika tiszteletére. Méltóképpen ünnepeltük e jeles névnapot és megismerhettük Szabóné Pannika Torontó mellett élő leányát és 2 szép unokáját. Jó érzés volt hallani a kicsiket, hogy milyen szépen beszélnek magyarul.

Elkiabáltam a Márta napot /július.29./, ugyanis a klubhelyiségben tartott értekezlet miatt átcsúszott augusztusra. Ez azonban nem rontott a hangulaton, mert mint általában, jó kedvében volt a társaság. Zanáné Mártika kitalálta, hogy a közösség köszöntője után megköszöntött engem és átadta a kapott virágot, mely ugyan olyan volt, mint az enyém, én meg viszonoztam a gesztust, így virágot cseréltünk nagy derültséget okozva. Rádi Marika és Országh Sándor tetézte az élvezeteket két óriási görögdinnyével, csak szegény Klárikát és Icut sajnáltuk a sok mosogatásért.



Folytatódtak a kosárfonás előkészületei és újabb próbálkozást tettünk a fonásra. Egyik reggelre Győriné Icu megálmodta, hogy hogyan kell elkezdeni. A befejezés folyamata még csak egyéni megoldásokat eredményezett, de nem adjuk fel, mert a kész kosárkák helyesek és használhatóak.
Vendégek voltunk Városföldön.
Kapcsolatunk az ottani klubbal nem új keletű és mindig nagy örömmel megyünk a kedves vendéglátókhoz, a gyönyörű környezetbe, ki a vén diófa alá a szabad levegőre. A vendéglátók dalos, verses műsora után mi is adtunk egy szerény kis műsort. Új szereplő jelent meg a színen Szabó Géza bácsi személyében, aki képzett hangjával, zenei tudásával színvonalas összeállítást nyújtott át. A műsor után találós kérdéseket fejtettünk meg a társaságot 4 csoportra osztva. Örömmel hoztuk el a pezsgőt, melyet a Szivárvány klub 2. csoportja / Vikor Ilonka, Füredi Marika, Bognár Ilonka, Domjánné Etelka, Kazincziné Katika, Géza bácsi és Gyenes Márta/ nyert a legtöbb pont elérésével.
Nótáztunk, beszélgettünk, próbáltuk elmélyíteni a barátságot.
Virslit és finom süteményeket kaptunk ebédre. Mivel Kazincziné Katika szója érzékeny, ezért külön ételt kapott, melynek intézése közben szorosan megölelgette a vén diófát, mivel megbotlott a nagy gyökerekben. Géza bácsi ezért irigyelte a diófát- és nem csak Ő járt volna jobban…..
Nagy szeretettel meghívtuk a vendéglátóinkat október. 3-ra és azon leszünk, hogy lehetőségeinkhez képest viszonozzuk a kellemes napot.


                                                                                                    Gyenes Márta

Nincsenek megjegyzések: